Selecteer een pagina

Heel even wil ik met je delen hoe ongelofelijk blij ik ben dat mijn website weer helemaal up en running is. Het voelt echt heel tof om alle onderdelen te kunnen gebruiken zoals ze bedoeld zijn.

Vandaag schrijf ik een blog over de Tangles die ik de afgelopen jaren heb bedacht, sommige zit een verhaal aan vast en andere kwamen spontaan in mijn hoofd gerend en moest ik gelijk iets mee doen.
Je kan op de namen van de tangles klikken en dan zal je naar mijn Flickr pagina worden geleid waar alle stepouts staan van al mijn tangles.

Bolly Point en Bolly Point variatie

Toen ik voor het eerst Zentangletekeningen zag, werd ik geroepen door de vorm en het zwart-wit. Na mijn eerste workshop deed ik een intensieve avondcursus en ik raakte echt verslaafd. Wat me vooral verbaasde: de tekening had meteen een soort meditatief effect op me. Ik heb moeite met lange mindfulness oefeningen omdat ik snel afgeleid ben en te veel dwaal in mijn hoofd ben voor meditatie. Met Zentangle merkte ik meteen dat ik uur na uur de focus op mijn pen had. Mijn lichaam ontspande en ik ontspande echt. Voor het eerst in mijn leven.

Er is een soort verhaal voor de naam Bolly, ik hou gewoon van Bollywood films – het soort dans, de muziek, de vreugde.

En iets anders is de naam Bolly (wat een bijnaam voor mij was toen ik jong was, aangezien ik vroeger een grote meid was, en bol betekent groot) en het staat voor mij ook voor een andere periode in mijn leven dat ik zo in kleren werd geperst de cirkel in de vorm wordt erin geperst!
Dit is ook mijn eerste tangle die op www.tanglepatterns.com is terecht gekomen. Een mooie databank met tangles.


Eyezzz

Deze kwam uit mijn pen tijdens een les die ik deed, ik werd heel blij van de tangle tipple en vond ergens dat ik tipple ook wel een beestje kon worden en maakte ik een een aantal tentakels eraan. Er wordt wel gezegd dat Eyezzz erg veel lijkt op Tunnelvision van Jody Genovese, ik zie de overeenkomst in de aura’s echter vind ik Eyezzz toch anders.

Tootrz

We waren allemaal thuis vanwege de lockdown en ik was zeer dankbaar dat ik een groep mensen had gevonden die wekelijks bij mij een online les kwamen doen. En ik was voor de lessen op zoek naar tangles met veel zwart wit. Zelf ben ik verzot op tangles met een hoog drama gehalte dus veel zwart wit. Zoals bijvoorbeeld de tangle Marasu. Verder was ik ook opzoek naar een organische tangle met veel zwart wit erin. Deze was voor mij niet vindbaar en bedacht ik mij dat ik deze ook zelf kon bedenken. Zo is Tootrz geboren, de lieve Zen-Zoomies hebben mij geholpen met de naam. Zij riepen gelijk dat het op een toeter lijkt, en dat woord heb ik een Engels tintje gegeven.

Mookalike

Deze lieverd heeft echt een historie. Velen van ons Zentangle enthousiastelingen hebben een gemengd gevoel bij Mooka (Zentangle origineel). Veelal hoor ik dat ze of verliefd zijn op Mooka of ze haten Mooka. Zelf had ik dat ook, ik had veel moeite met de rondingen van de Mooka en het heeft heel wat moeite gekost om deze onder de knie te krijgen. Naarmate ik me meer oefende ging ik steeds meer van Mooka houden. Op een gegeven moment zat ik te spelen met de Mooka en vloeide de Mookalike eruit als vorm. Mijn liefde voor zwart wit in een tangle kwam naar buiten door de suggestie te wekken dat de Mookalike een dikke buik heeft.
De naam Mookalike komt van mijn man omdat ik het heel lastig vond om een naam te bedenken. Ik zei op een gegeven moment, hij lijkt op Mooka maar zo kan ik het natuurlijk niet noemen. Mijn man zei toen, hij lijkt op een Mooka dan noem je het toch gewoon Mookalike.

Spindle

Ik had een een pakje Orientiles gekocht en ik had mijn zinnen gezet op het maken van een van mijn favoriete tangles genaamd Tripoli en ging aan de gang en keek trots naar mijn tile. Het leek niet op Tripoli. Dit was het moment dat ik me realiseerde dat ik iets anders had getekend en dat ik het met een glimlach plaatste, want soms heb je een idee dat in iets anders verandert. Waarna ik zoveel verzoeken kreeg voor de naam van de Tangle dat ik besloot om er wat meer mee te gaan spelen. Het kan worden gebruikt als Tangle, Riticula en Fragment.

Gaby

Gaby is ontstaan uit een ervaring in een kleding winkel in Amsterdam. Ik was in de winkel waar ik een aantal dingen had gekocht en ik kwam een shirt halen en zoals gebruikelijk had ik een super leuk gesprek met de eigenaresse. Ik had eerder mijn oog laten vallen op een sjaal, fel roze met andere kleurtjes en een super leuk motief erop. Weer neergelegd en verder gegaan met kletsen en door de winkel struinen.
Bij het afrekenen kreeg ik spontaan de sjaal gratis als een cadeau bij mijn gekochte spulletjes, zo lief. Hierop heb ik besloten om de het motief om te zetten in een Tangle en haar de naam te geven van deze leuke winkel eigenaar Gaby.
Ben je nieuwsgierig welke winkel ik bedoel? Het is in Amsterdam Zuid en heet Zohar Fashion.

Flowder

Flowder is ontstaan in een tekenuurtje wat ik samen deed met een lieve vriendin Erica van Monkey Mind Tangles, zij had een leuke compositie bedacht en door het net iets anders te doen kwam deze tangle eruit.

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar shop