Selecteer een pagina

Waarom Zentangle wel werkt bij mij en yoga en meditatie niet.

In een eerdere blog heb ik wel eens verteld hoe Zentangle mij gevonden heeft. Heb je deze nog niet gelezen dan kun je hier klikken.

Als mens met een heel druk hoofd, waar ik mee bedoel dat sowieso veel gedachten heb, zowel positief als negatief. De gedachten zelf kan ik niets aan veranderen. Oh wat zou ik graag willen weten hoe ik de onrustige gedachten weg kon krijg maar helaas. Ik omarm ze, het mag er zijn. Het verschil wat ik merk is dat bij meditatie en mindfulness is mijn hoofd nog steeds druk. Bij Zentangle merk ik dat mijn hoofd echt tot rust komt. Ik focus op mijn vinger en volg de lijnen die ik teken. Dit laatste laat mij heerlijk weggaan in mijn hoofd.

Bijna wekelijks teken ik samen met Erica van Monkey Mind Tangles en nog een aantal enthousiastelingen. Een uur en soms anderhalf uur, helemaal nergens aan denken en een los komen van alles wat er op mijn schouders drukt en in mijn leven speelt.

Ongecompliceerd even het hoofd leegmaken en soms praten we gezellig over van alles en nog wat, een bulderende lach is zeker ook onderdeel van dit samen tekenen. Wat in deze anderhalf uur echt centraal staat is het tekenen van de Zentangle basis. We gebruiken witte tiles, zwarte microns, potlood en doezelaar en gemiddeld tussen de 3 en 4 tangles op een tile.

Op de foto zie je een mosaic (gemaakt in Layout van Instagram) van een tile met de tangles: Marasu (ZHQ), Fassett (Lynn Mead en Seedways (Carla Jooren).

Vaak sta ik versteld van de schoonheid van het lijnen spel en naar deze mosaic kan ik blijven kijken. Ik ben heel benieuwd of jij dit herkent.
Laat gerust een reactie achter onder dit bericht.

Liefs, Hilde

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar shop