Selecteer een pagina

Ergens in 2014 zag ik een zwart-wit tekening op de Facebookpagina van een vriendin en ik was meteen gefascineerd. Ik vroeg haar wat het was en ze zei dat het ‘Zentangle©’ heette. Dat kende ik niet, maar het boeide mij gelijk. Het bracht me terug naar de jaren op de Grafische School aan de Dintelstraat in Amsterdam. Waar ik overigens om de hoek geboren ben, op de Rooseveltlaan 232 III. Op de Grafische school waar ik de opleiding tot werktekenaar deed eind jaren ’80 had ik het vak werktekenen.

Het klinkt oubollig want we werkten met een trekpen en inkt. Het was een heel gedoe, pen vullen en lijnen trekken en ervoor zorgen dat de inkt niet zou druppelen. Dit betekende dat ik helemaal overnieuw kon beginnen. Dit is meermalen gebeurd.
Het zwart wit spel en de illusie die lijnen kunnen veroorzaken greep me wel gelijk. Dat is wat ik opnieuw omarm met Zentangle.

Ik ben mijn eerste Basis Workshop gaan volgen bij een gecertificeerde Zentangle©-docent en daarna nooit meer gestopt met tekenen! Mijn ‘klik’ met de zwart-witte tegel werd onmiddellijk liefde voor Zentangle©.

Lange Mindfulness oefeningen en zittend mediteren zijn niets voor mij. Ik word te snel afgeleid en voor zittend mediteren ben ik te bewegelijk. Maar tijdens het Zentangle© tekenen werd ik rustig, het had een direct meditatief effect op mij. 

Voor het eerst in mijn leven had ik uur na uur volledige focus op mijn pen, mijn lichaam ontspande en ik kwam echt tot rust. Fantastisch, hier wilde ik meer van weten.

Na deze eerste, hele positieve, kennismaking heb ik met een vriendin een Zentangle© cursus gedaan in Amstelveen, gegeven door Marguerite Samana. 

Alleen maar plezier, creativiteit, tekenen, loslaten, schaduwen, schilderen, accepteren en bewonderen. Deze cursus heeft het echte Zentangle© vuur in mij aangewakkerd en ik teken sindsdien bijna dagelijks.

Zentangle© heeft mijn leven echt verandert.

Wil je hier meer over weten of het zelf ook ervaren? Kijk dan eens bij mijn workshops of YouTube kanaal.

Creatieve groet,

Hilde

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar shop